800 22 88 33

Po-Pá: 7:00-19:00

So-Ne: 9:00-14:00

Rozpis ceny

Vízum do Sharm El Sheikhu? Raději ano.

12. únor 2010

Egypt, Dahab

K cestování do Egypta je potřeba cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po skončení zájezdu resp. pobytu v zemi. Dále je potřeba vstupní vízum pro pobyty nepřesahující 1 měsíc, které je možné zakoupit předem, již se zájezdem nebo až na místě po příletu za přibližně 15 USD. Jedná se o rychlou proceduru zakoupení víza ve formě nálepky na prázdnou stránku v cestovním pase. Děti zapsané v pase rodičů vízum navíc platit nemusí.

Sinajský poloostrov - výjimka?

Pro pobyty v letoviscích na Sinajském poloostrově nepřesahující 14 dní není nutné si toto vízum zakoupit. Cestující může sám a zdarma požádat o udělení nálepky a razítka s označením „Sinaj only“. Toto oprávnění ke vstupu se však vztahuje pouze pro letoviska Sharm El Sheikh, Dahab nebo Taba a na jiné území Egypta s ním nelze vstoupit.

Jak je to v praxi?

Cestovní kanceláře jednohlasně doporučují si vízum zakoupit. Ať už zprostředkovaně předem nebo na místě. Jeho zakoupení odůvodňují argumenty, že vízum „Sinaj only“ slouží pouze pro pobyt v hotelech a problémy mohou nastat, pokud budete chtít vycestovat mimo hotel, například na výlety. Existují i varování, že riziko je mnohem vyšší a pobyt bez placeného víza může zkomplikovat cestu do zdravotnického zařízení.

Za rozporuplnými zkušenostmi stojí pravděpodobně místní úředníci, na jejichž momentální náladě bezproblémové cestování závisí, jelikož mnohdy i přes platnou vyhlášku vízum požadují.

Abyste svou dovolenou strávili co možná nejpříjemněji a s klidem, doporučujeme velmi dobře zvážit plány vašeho pobytu na Sinaji. Ušetření několika málo stovek korun jistě za zkaženou dovolenou nestojí.

Mohlo by vás zajímat

>Nabídka last minute

>Zájezdy do Egypta

 

Další novinky eTravel.cz

×